de madammen
Recept Messy Chef: Panacotta van asperges, gemarineerde aardbeitjes, en krokante asperge
In de keuken
vr 14 mei - 9:45
Dit heb je nodig (2 - 4 personen):
• 250 ml melk
• 50 ml melk
• 50 g suiker
• 1 vanillestok
• 4 g gelatine
• Restjes van witte asperges (poepje of schillen)
• Paar aardbeitjes
• 1 theelepel poedersuiker
• Sap van ½ citroen
• 100 ml water
• 100 g suiker
• De schil van de asperges
• Paar blaadjes dragon
Zo ga je te werk:
1. Zet de oven op 100 graden. Meng het suiker en het water en zet op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Neem een kom en doe daarin de schillen van de asperge. Overgiet met het suikerwater en laat afkoelen. Leg de schillen als ze afgekoeld zijn op een bakpapier en rooster 1 uur in de oven.
2. Vul een potje met water en leg daarin de gelatine.
3. Doe de room en de melk samen met de suiker, vanillestok en restjes van de asperges in een pannetje. Breng tot aan het kookpunt. Roer de gelatine er door en haal van het vuur. Doe de vloeistof door een zeef en giet in de potjes. Laar 2 uur opstijven in de koelkast.
4. Snijd de aardbeien doormidden, voeg de bloemsuiker en de citroensap toe en laat 20 minuutjes staan.
5. Serveer de panacotta met daarboven een paar aardbeitjes en de krokante chips van de schil. Werk af met een paar blaadjes dragon