
radio2 ann&daan
Recept: naanbrood met verse kruiden
radio2 ann&daan
do 18 mei - 9:30
Messy Chef Jelle Beeckman is onlangs lid geworden van de pluktuin in zijn nieuwe gemeente, Beernem. Voor 'Iedereen beroemd' op VRT 1 gaat hij elke week samen met een buur plukken en koken. Het recept van de week kan je hier raadplegen! Smakelijk!

Naanbrood met verse kruiden
Dit heb je nodig
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 150 g volle yoghurt
- 4 gram zout
- Olijfolie
- 1 teentje look
- Fijngesneden kruiden naar eigen ‘goesting’
Zo maak je het
- Meng de yoghurt met de bloem, het zout en de kruiden.
- Kneed het deeg ongeveer 5 minuten.
- Als het deeg te veel plakt dan voeg je nog wat extra bloem toe.
- Verdeel het deeg in 2 of 4 stukken en druk het deeg plat met je handen.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan samen met een teentje look en bak het brood ongeveer 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte).
- Beleg het broodje eventueel met nog meer verse kruiden en verse groentjes.