
Zot Veel Vakantie
Recept: Penne met venkel en courgette
In de keuken
wo 19 okt. - 5:20
Wat eten we vandaag? 't Is jammer genoeg een vraag die nooit op vakantie gaat! Gelukkig is er The Messy Chef die jou komt redden, met simpele, heerlijke én gezonde recepten. Deze keer gaat Jelle aan de slag met venkel en courgette!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- ½ venkel
- 1 courgette
- 1 ui
- 100 g pancetta
- 1,5 teen look
- 1 citroen
- 250 g penne
- ½ glas witte martini
- 1 bosje peterselie
- Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels mascarpone
- ½ chili
- Olijfolie
- Peper en zout
Aan de slag
- Snijd de ui doormidden en vervolgens in fijne halve ringen. Doe hetzelfde met de venkel. Snijd drie vierde deel van de courgette in blokjes.
- Snijd de pancetta in blokjes en bak aan in de pan. Voeg de groenten toe samen met 1 teen look.
- Blus na 5 minuten met de martini. En laat gedurende 2 minuten de alcohol verdampen
- Rasp de schil van de citroen in een kommetje. Snijd de peterselie erg fijn, net als de chili en de look. Snijd het overige deel van de courgette in super fijne blokjes en meng alles onder mekaar met een eetlepel olijfolie
- Kook de pasta beetgaar. Giet af en houd een pollepel van het pastawater opzij.
- Doe de mascarpone bij de groentjes en voeg het pastawater toe. Roer de pasta er onder en laat nog een minuut mee opwarmen.
- Serveer en werk af met de gremolata en met fijngeraspte kaas.