Recept: Ramen-bouillon met noedels, chili, lente-ui, sesamzaadjes en bloemkool
vr 24 jan. - 1:22

Dit heb je nodig
Voor de bouillon:
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes (rund)
- 5 cm verse gember, in plakjes
- 3 sjalotjes, gehalveerd
- 2 tenen knoflook, geplet
- 2 stengels citroengras, geplet en in stukken van 5 cm gesneden
- een handvol verse koriander, inclusief de stelen
- 1 el sojasaus
- 1/2 tl chili (vlokken of poeder, naar smaak)
- 1/2 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
Voor de ramen:
- 200 g ramen noedels (of andere noedels naar keuze)
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
- 1 tl sesamzaadjes (geroosterd)
- Extra chili (vlokken of poeder, naar smaak)
Aan de slag!
Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe. Laat die volledig oplossen en voeg daarna de plakjes gember, de gehalveerde sjalotjes, de geplette tenen knoflook, en de stukken citroengras toe. Roer er een handvol verse koriander door en laat de bouillon op laag vuur zachtjes pruttelen. Terwijl de bouillon suddert, voeg je de roosjes bloemkool toe en laat je ze mee garen in de bouillon.
Kook ondertussen de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Als de bouillon ongeveer 25 minuten heeft getrokken, voeg je de sojasaus en chili toe en proef je de bouillon om deze verder op smaak te brengen. Zeef de bouillon daarna zodat je een heldere, aromatische basis overhoudt en zet de gegaarde bloemkoolroosjes apart.
Verdeel de gekookte noedels over diepe kommen en schenk de bouillon er royaal overheen. Verdeel de bloemkoolroosjes over de kommen en werk het gerecht af met lente-ui, geroosterde sesamzaadjes en een snufje extra chili voor wat extra pit. Smakelijk!