Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Recept: Ramen-bouillon met noedels, chili, lente-ui, sesamzaadjes en bloemkool

vr 24 jan. - 1:22

The Messy Chef Jelle Beeckman heeft een nieuwe hobby: snuisteren in oude, handgeschreven kookboeken die hij koopt op de rommelmarkt. Daaruit maakt hij heel lekkere gerechten, waar Ann&Daan van mogen proeven. Deze week maakt Jelle 'rudolfsoep' met een moderne twist. Check hier het volledige recept.
messy chef

Dit heb je nodig

Voor de bouillon:

  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (rund)
  • 5 cm verse gember, in plakjes
  • 3 sjalotjes, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 2 stengels citroengras, geplet en in stukken van 5 cm gesneden
  • een handvol verse koriander, inclusief de stelen
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl chili (vlokken of poeder, naar smaak)
  • 1/2 bloemkool, in kleine roosjes gesneden

Voor de ramen:

  • 200 g ramen noedels (of andere noedels naar keuze)
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden
  • 1 tl sesamzaadjes (geroosterd)
  • Extra chili (vlokken of poeder, naar smaak)

Aan de slag!

Breng 1 liter water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe. Laat die volledig oplossen en voeg daarna de plakjes gember, de gehalveerde sjalotjes, de geplette tenen knoflook, en de stukken citroengras toe. Roer er een handvol verse koriander door en laat de bouillon op laag vuur zachtjes pruttelen. Terwijl de bouillon suddert, voeg je de roosjes bloemkool toe en laat je ze mee garen in de bouillon. 

Kook ondertussen de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af. Als de bouillon ongeveer 25 minuten heeft getrokken, voeg je de sojasaus en chili toe en proef je de bouillon om deze verder op smaak te brengen. Zeef de bouillon daarna zodat je een heldere, aromatische basis overhoudt en zet de gegaarde bloemkoolroosjes apart.

Verdeel de gekookte noedels over diepe kommen en schenk de bouillon er royaal overheen. Verdeel de bloemkoolroosjes over de kommen en werk het gerecht af met lente-ui, geroosterde sesamzaadjes en een snufje extra chili voor wat extra pit. Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet