Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zot Veel Vakantie

Recept: salade van tomaat, perzik, croutons, gerookt spek en komkommerdressing

ma 27 mrt. - 10:18

Messy Chef Jelle Beeckman verwent ons met lekkere, makkelijke en gezonde recepten waarin groenten en fruit een hoofdrol spelen. Wat denk je van deze heerlijke zomerse salade?
Heerlijke salade
© Radio2

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

• 2 perziken of nectarines
• 2 tomaten
• 4 sneetjes gerookt spek
• Stukje stokbrood/oud brood
• 1 citroen
• 1 sjalotje
• 1 tl honing
• Takje tijm
• 1 stuk komkommer (4cm)
• Olijfolie
• Snufje zout
• Peper
• Basilicum
• Munt
• 1 bol burrata

Aan de slag

Snijd de plakjes ham in stukken. Bak ze in een klein scheutje olijfolie. Snijd het brood in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg eventueel nog een klein scheutje extra olijfolie toe. Voeg het takje tijm toe. Als de ham en het brood mooi krokant zijn, giet af op een velletje keukenpapier.
Snijd de komkommer in plakjes en dan in fijne blokjes. Snijd het sjalotje fijn. Doe ze in een kommetje. Kruid met een snufje zout. Voeg de honing, het sap van een citroen en 3 eetlepels olijfolie toe en laat bij voorkeur een kwartiertje staan.
Snijd de tomaat in partjes, doe hetzelfde met de nectarine en voeg de twee samen in een kom.
• Meng de dressing onder de groenten. Voeg het brood en het spek toe. Werk af met fijngesneden munt, basilicum en stukjes burrata.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet