
Radio 2 Ann & Daan
Recept The Messy Chef: Gebakken rijst met spitskool
zo 4 jun. - 10:00
Als trots lid van de pluktuin in Beernem, kookt de Messy Chef Jelle Beeckman elke week samen met een buur. In Iedereen Beroemd zie je hem elke week bezig. Hier ontdek je het recept. Deze keer gaat Jelle aan de slag met spitskool. Smakelijk!

Gebakken rijst met spitskool
Dit heb je nodig:
- 3-4 personen
- 10 g boter
- 350 g koude, gekookte rijst (liefst dag oud)
- 100 g spitskool fijngesneden
- 1 ui in blokjes
- 1,5 teen look fijn
- 1.5 el ketjap (of zoete sojasaus)
- 1 el sesamolie
- 1 tl vissaus
- Bieslook fijngesneden
- Chili poeder
- Koriander
- 2 eitjes
- Limoen
- Witte peper en zout
Zo doe je het
- Smelt de boter in de pan en voeg de spitskool, ui, en look in de pan.
- Voeg na 2 minuten de gekookte rijst toe. Bak gedurende 5 minuutjes.
- Leg de rijst een beetje opzij in de pan en voeg de eitjes toe.
- Laat de eitjes bakken en roer daarna alles door mekaar.
- Voeg de ketjap, sesamolie en vissaus toe.
- Roer voortdurend zodat de de rijst mooi krokant wordt.
- Werk af met fijngesneden bieslook, wat chilipoeder, koriander en zeste/ sap van de limoen.