
de madammen
Recept The Messy Chef: penne met inktvis, citroenmascarpone en savooikool
do 4 feb. - 2:27
Messy Chef Jelle Beeckman maakt een verrassend pastagerecht met inktvis!

Dit heb je nodig
• 250 g penne
• 300 g pijlinktvis (schoongemaakt)
• 1 eetlepel boter
• 1,5 teen look
• 350 savooikool
• 1 sjalotje
• 1 citroen
• ½ glas witte wijn (droge)
• 3,5 eetlepels mascarpone
• Snufje zout
• Peper
• Een paar blaadjes peterselie
Aan de slag
- Zet een pot met water op het vuur. Kruid het water met 2 tl zout.
- Was de inktvis en dep goed droog met keukenpapier. Snijd de inktvis horizontaal door zodat je precies plat stuk inktvis hebt. Kerf met een scherp mes diagonaal dunne sneetjes in de inktvis. Zorg dat je niet door de inktvis zit. Draai de inktvis een paar graden en kerf nogmaals zodat de lijnen kruisen. Kruid met peper en zout
- Doe terwijl de pasta in het water en kook al dente zoals beschreven op het pakje.
- Snipper het sjalotje fijn. Verwijder de harde, buitenste bladeren van de savooikool. Halveer de savooikool en snijd in erg fijne sliertjes. Pers of snijd de look fijn.
- Zet een grote pan op het vuur. Zorg dat die groot genoeg is zodat we er straks de pasta bij kunnen doen. Smelt de boter en bak de sjalot, look, inktvis en savooikool mooi aan op een hard vuur. Blus na 2 minuten met de wijn. Rasp er de schil (zeste) van de citroen bij en voeg ook het sap van ½ citroen toe. Voeg na 1 minuut de mascarpone toe en roer.
- Ondertussen is de pasta klaar. Schep de pasta rechtstreeks bij de mascarpone. Of giet af en hou nog wat van het pastawater (ongeveer 5 eetlepels) in de pot. Roer alles goed onder mekaar en laat nog 1 minuut goed doorkoken op een hard vuur zodat de saus mooi aan je pasta plakt. Kruid bij met zout en flink wat zwarte peper. Werk af met fijngesneden peterselie.