
Radio 2 Ann & Daan
Recept van de Messy Chef: Spinazie carbonara
za 6 mei - 10:00
Vorig jaar leerde de Iedereen beroemd-kijker op VRT 1 Messy Chef Jelle Beeckman kennen in de rubriek ‘Schafttijd’. Hij bezocht toen boeren met een bijzonder verhaal en ging aan de slag met hun producten om in een heerlijke schaft te voorzien. Jelle is sinds kort trotse inwoner van het West-Vlaamse Beernem. Om zijn buren beter te leren kennen, heeft hij zich ingeschreven in de pluktuin bij hem om de hoek. Elke week gaat hij samen met een buur plukken en koken in de nieuwe rubriek ‘De pluktuin’. Elke week krijg je hier het recept van de week. Smakelijk!

Spinazie carbonara
Dit heb je nodig:
- 100 g gerookt spek
- 200 g pasta bvb Penne
- 2 eigeel
- 100 g parmezaan
- Snuf zout
- Peper van de molen
- 100 g fijngehakte spinazie
- 1 klont hoeveboter
Zo doe je het:
- Kook de pasta gaat in gezouten water.
- Snijd het spek in fijne reepjes en bak krokant in de hoeveboter.
- Haal de pan van het vuur en voeg de parmezaan, peper en spinazie toe.
- Giet de pasta af en hou een pollepel van het pastawater bij.
- Doe de pasta en het water in de pan.
- Voeg de 2 eierdooiers toe en roer alles goed onder mekaar tot je een mooie gebonden saus hebt.
Klaar!