
radio2 lenteweek
Recept van The Messy Chef: Geroosterde slaharten met pickles dressing
do 13 apr. - 2:46
Sla grillen? We denken er niet altijd aan en toch: het is makkelijk, super snel en lekker. The Messy Chef serveert dit gerechtje graag lauw, maar afgekoeld kan zeker ook. Let vooral op de lichte rooksmaak in de salade!

Dit heb je nodig:
- 4-6 kleine Romeinse slaharten (little gem)
- Peper en zout
- Olijfolie
- 50 g gefrituurde uitjes (Bicky-uitjes)
- Peterselie
- Parmezaanse kaas (30 g)
- Optioneel: ½ citroen
- Voor de picklesdressing: 4 el mayonnaise 3 el water 1 el olijfolie 1 el pickles Peper en zout
Zo ga je te werk:
- Zet een grillpan op het vuur en laat erg heet worden.
- Halveer de slaharten, kruid met peper en zout en wrijf in met een paar druppels olijfolie.
- Grill heel kort, niet langer dan 1 minuut.
- Hak de gefrituurde uitjes zodat ze iets kleiner zijn.
- Snijd de peterselie fijn.
- Maak de dressing: meng de mayonaise met het water, 1 eetlepel olijfolie en de pickles (zonder groentjes) tot een heerlijke dressing.
- Serveer de gegrilde slaharten met de dressing, peterselie en uitjes en rasp er wat Parmezaanse kaas over.