
radio2 ann&daan
Recept: Venkelsalade
do 25 mei - 9:00
Messy Chef Jelle Beeckman is onlangs lid geworden van de pluktuin in zijn nieuwe gemeente, Beernem. Voor 'Iedereen beroemd' op VRT 1 gaat hij elke week samen met een buur plukken en koken. Het recept van de week kan je hier raadplegen! Smakelijk!

Venkelsalade
Dit heb je nodig:
- 1 eigeel
- 1 tl mosterd
- ½ tl water
- Paar druppels citroensap
- 100 ml arachide olie
- Peper en zout
- 1 grote venkel met groen
- Paar takjes bieslook
- Stuk stokbrood
- Olijfolie
Zo ga je te werk:
- Doe het eigeel met de mosterd, het water en de citroensap in een kom.
- Klop het eigeel op en voeg stelselmatig de olie toe tot je een gebonden mayonaise krijgt. Je kan ook mayonaise kopen natuurlijk.
- Rasp de venkel met een grove rasp.
- Meng er een beetje van de mayonaise onder (naar wens).
- Snijd de bieslook en wat van het venkelgroen fijn, kruid met peper en zout en zet koel.
- Snijd het stokbrood in plakjes.
- Overgiet met wat olijfolie en bak krokant in de grillpan.
- Beleg met de venkelsalade.
Smakelijk!