Plage Préférée
Recept: wulken met daslook, bloemkool en pickels
vr 16 aug. - 8:11

Deze week: wulken. Deze zeeslakken kunnen wel tot 12 cm groot worden. Ze leven op 100 meter diepte. Je moet ze dus goed spoelen voor gebruik, want er kan veel zand in zitten!
Ga zelf aan de slag met dit recept van NorthSeaChef Broes Tavernier.
Dit heb je nodig
Jus voor de wulken
- water
- zout
- gedroogde chilipeper
- tijm
- laurier
12 Wulken
Groenten
- 100 gram daslook
- 1/4 bloemkool
Afwerking
- 50 gram pickles, fijngemixt
Aan de slag
Breng de jus voor de wulken aan de kook, voeg de wulken toe, laat opkoken, haal van het vuur en laat afkoelen in de jus.
Haal de zeeslakken uit de schelp, snij ze fijn en stoof aan in boter met de fijngesneden daslook. Kruid met peper en zout.
Breng tussen de wulken puntjes picklescrème aan, rasp rauwe bloemkool over het geheel.