
de madammen
Recept: zalm en croute
vr 13 mei - 1:47
Weet jij welk ingrediënt we hebben weggebiept? Als je het kan raden, maak je kans op 375 euro aan kookpotten!

4 weken lang kan je bij De Madammen elke dag een kookpannenset van Beka ter waarde van 375 euro winnen. Om te kunnen winnen, moet je luisteren naar De Madammen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 10 en 12. Hou je telefoon in de aanslag en bel op het goede moment.
De recepten die bij het spel horen, kan je hier op de site elke dag opnieuw raadplegen.

Zalm en Croute
De Middeleeuwse koks maakten niet alleen gebruik van dure specerijen. Ook veel groene kruiden werden gebruikt.
Dit is het beproefde Middeleeuwse recept uit het Duitsland van de 14de Eeuw van ‘Zalm en croute’.
INGREDIENTEN (Voor 4 personen)
enkele takjes peterselie
5 blaadjes salie
2 grote vellen bladerdeeg
4 zalmfilets
1 snuifje gemberpoeder
½ el anijszaad
peper
zout
1 ei
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 80 graden.
Hak Peterselie en salie fijn.
Snij bladerdeegvellen in twee.
Leg een zalmfilet op elk van de stukken deeg.
Bestrooi met fijngehakte bladpeterselie, salie, gemberpoeder, peper, anijs en voldoende zout. Plooi het bladerdeeg dicht en druk de randjes goed aan.
Kluts een ei en bestrijk de pakketjes met ei.
Bak 25 minuten en serveer meteen.

(Foto Kim Van Liefferinge)