Plage Préférée
Recept: zeetong meunière met artisjok-barigoule, citroenboter en zomerpostelein
vr 5 jul. - 9:24

Ingrediënten (4 personen)
- 4 zeetongen (van 3 per kilogram)
- 500 gram hoeveboter
Artisjok-barigoule
- 8 mini-artisjokken
- 4 jonge wortelen
- 4 stengels voetselderij
- 2 gesnipperde sjalotten
- 1 teentje look
- scheut wittewijnazijn
- 2 liter gevogeltebouillon
- olijfolie
Citroenboter
- 1 citroen
- 250 gram boter
- grof zout en peper
Afwerking
- 100 g zomerpostelein

Bereiding
Zeetong
Kruid de vis op beide kanten met peper en zout. Bak 5 minuten op elke kant in de gebruinde boter. Let erop dat de boter mooi blijft schuimen! Laat de tongen even rusten, dan kun je de filets mooi verwijderen van de graat.
Artisjok
Bak de schoongemaakte artisjokken aan met de in brunoise gesneden selderij, wortelen, sjalotten en look. Kruid met peper en zout. Blus de pan met een goede scheut wittewijnazijn. Laat verdampen en zet onder met de gevogeltebouillon. Laat sudderen tot de artisjokken gaar zijn. Leng de bouillon aan met een goede olijolie zodat je 'm kan gebruiken als jus.
Citroenboter
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kruid met peper, grof zout, citroensap en zeste van 1 citroen. Meng goed en doe in een vorm naar keuze. Laat een 30-tal minuten opstijven in de koelkast.
Presentatie
Dresseer naar keuze of zoals op de foto.