Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Relatietherapeute Rika Ponnet: “Het coronavirus is een uitdaging voor je relatie”

ma 16 mrt. - 3:03

Het coronavirus is een uitdaging voor onze medische sector, onze zorgsector, de economie, de maatschappij etc. Maar zeker ook voor je relatie! Houdt je relatie stand als je meerdere weken enkel elkaar kan zien? Of omgekeerd, misschien spreken we over negen maanden van een babyboom? Seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet geeft het antwoord.

Een goede, standvastige relatie loopt niet meteen gevaar, volgens Rika Ponnet: “In tijden van crisis gaan mensen helemaal terugplooien op de basisbanden in hun leven. Ze gaan die net nog meer valideren en net nog belangrijker vinden.” 

“Het is vooral een test voor mensen die in een startende relatie of een LAT relatie zitten”, vertelt Rika Ponnet. “Iemand vertelde me vandaag nog dat ze in een LAT relatie zit en elkaar in normale tijden enkel in het weekend zien. Nu hebben ze afgesproken elkaar een paar weken te moeten missen.” Het is een hele uitdaging om toch op een andere manier te proberen die connectie gaande te houden, sociale media kan je daar bij helpen.

Besteed extra aandacht aan mensen die alleen zijn!

— Seksuologe en relatiebemiddelaar Rika Ponnet

Alleen zijn

Rika Ponnet vertelt hoe we net nu beseffen wat de waarde of het belang van de kwaliteit van onze intieme relaties is. "Mensen die al eenzaam zijn of waren, of zich geïsoleerd voelden, voor hen is deze periode extra hard. Zij zullen dit alles extra voelen. Als je weet dat mensen alleen zijn, besteed je daar best wat extra aandacht aan! Dat is heel belangrijk."

Babyboom

"Het is zo dat er heel veel ontspanning weg valt, dat weten we ook vanuit de geschiedenis. Vormen van crisis zorgen ook altijd voor vormen van nabijheid, en ook een soort van: We willen het leven leven! Seksualiteit houdt ons in leven. Het is een tegenkracht tegenover de dood. Ook dit virus brengt dat met zich mee: angst en verlatingsangst. En dan zien we dat dat inderdaad leidt tot een babyboom. Dus wie weet? Dat zien we over negen maanden!" vertelt Rika Ponnet. Dat wordt spannend afwachten! 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet