Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Rik Torfs wil de paus interviewen voor nieuwe TV-reeks

wo 6 nov. - 7:45

Voor een nieuwe Canvas-reeks over het Vaticaan hoopt Rik Torfs de paus te kunnen strikken voor een interview. En dat doe je niet zomaar. "We zijn al een jaar in gesprek met allerlei instanties in het Vaticaan om dit project tot een goed einde te brengen", vertelt Torfs aan Radio 2 Vlaams-Brabant.
© Foto: Belga

In de Canvas-reeks zal Rik Torfs alle kanten van het Vaticaan belichten, ook de kanten waarvoor de instelling soms onder vuur ligt, zoals bijvoorbeeld de positie van de vrouw in de Kerk. Geen voor de hand liggende onderwerpen dus. Reden genoeg voor Torfs om het diplomatisch aan te pakken.

"We zijn al meer dan een jaar in gesprek met allerlei instanties in het Vaticaan om het project tot een goed te brengen. We gaan eerst de reeks zo goed mogelijk proberen op te nemen en pas willen we een gesprek met de paus", vertelt Torfs in Start je Dag. "We hebben nu al contacten in Rome, onder meer via de Belgische ambassade en via kerkelijke vertegenwoordigers."

"Geen cliché vragen"

Maar Torfs is ervan overtuigd dat hij zal slagen in zijn opzet om de paus te interviewen. "Deze paus staat daar meer voor open dan zijn voorgangers. Maar het belangrijkst voor mij is niet dat ik de paus kan interviewen, maar wel dat ik er een diepgaand gesprek mee kan voeren. Ik wil hem geen cliché vragen voorschotelen, maar wil een echt goed gesprek met hem voeren over de hart en de ziel van het Vaticaan."

De reeks over het Vaticaan zal bestaan uit 6 afleveringen en is in het najaar van 2021 op Canvas te zien.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet