Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 zomerhit

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Sabine Hagedoren is meter van Rouw- en Verliescafé Vlaanderen: "Ik weet hoe hard een rouwproces is"

di 26 nov. - 9:45

Sabine werd meter van Rouw- en Verliescafé Vlaanderen kort na de aflevering van Die Huis op één waarin ze te gast was. Sabine vertelde toen voor het eerst over haar rouwproces toen ze haar man Jurgen verloor en over de steun die zij kreeg van haar ruime vriendenkring. Maar niet iedereen heeft zulke vrienden.
© VRT

Rouwproces

Sabine Hagedoren verloor haar man Jurgen in 2016. Een jaar later was ze te gast bij Erik Goens in Die Huis waar ze voor het eerst over haar zware verlies sprak. Over haar strijd, over de donkere tijd die ze daarna meemaakte en over alle steun die ze kreeg van goede vrienden.

Meterschap

"Na die aflevering heeft Karin Verheyen van Rouw- en Verliescafé Vlaanderen mij gebeld en zijn we een koffie gaan drinken", vertelt Sabine. "Karin is van Temse, hier vlakbij. Ze is rouwconsulente en heeft met twee collega's Rouw- en Verliescafé Vlaanderen opgericht om mensen die niet zo'n fantastische vriendenkring hebben toch een plek te geven waar ze over hun verlies kunnen praten. En omdat ik zelf ervaren heb hoe belangrijk mensen rondom jou zijn bij een rouwproces, ben ik op de vraag van Karin ingegaan en meter geworden. Ik hoop écht dat ik de drempel om naar zo'n bijeenkomst te gaan, daarmee kan verlagen."

In verschillende provincies

Intussen organiseert Rouw- en Verliescafé Vlaanderen regelmatig bijeenkomsten in verschillende provincies in Vlaanderen. Op hun website vind je meer info en kan je ook contact met hen opnemen als je nog vragen hebt.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet