Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 ann&daan

radio2 ann&daan

Schafttijd: Broodje buikspek met appelsalsa

wo 28 sep. - 6:00

Elke dinsdag trekt The Messy Chef in 'Iedereen Beroemd' op één naar een landbouwbedrijf waar hij op zoek gaat naar tips en tricks voor gezonde en vooral gevarieerde lunches, in het bijzonder broodjes, één van de grote liefdes van Jelle. Elke week maakt hij dan ook een verrassende combinatie op basis van authentieke lokale producten. Het recept ontdek je hieronder!
Jelle aan de slag
© één

Recept: Broodje buikspek met appelsalsa

Recept voor 2 broodjes

Wat heb je nodig? 

•    Stokbrood
•    1 appel
•    ½ kleine rode ui
•    Paar blaadjes dragon
•    Pecan noten
•    1 theelepel graanmosterd
•    2 el mayonaise
•    20 gram rucola
•    Peper en zout
•    6 dikke speksneden (buikspek)
•    Boter
•    1 tl 5 spice kruiden
•    1 liter bouillon (kip)

Zo ga je te werk:

  • Kook de bouillon op een zacht vuurtje en leg de speksneden daar in voor een uurtje zodat ze mooi gegaard zijn. Je kan ook de steamer of gewoon de oven gebruiken. Laat even uitlekken op een vel keukenpapier. Kruid met peper, zout en de 5 spice kruiden.
  • Snijd de appel in plakjes en vervolgens in blokjes. We schillen de appel niet. Hak de noten fijn, snijd de ajuin in fijne brunoise. Meng alles onder mekaar en voeg wat fijngesneden dragon toe.
  • Meng de mayonnaise en de mosterd.
  • Bak het spek krokant in een klontje boter. Beleg het broodje met de mayonaise, het spek en vervolgens de appelsalsa.
     
samen met lekker van bij ons

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet