radio2 ann&daan
Schafttijd: Broodje buikspek met appelsalsa
wo 28 sep. - 6:00
Elke dinsdag trekt The Messy Chef in 'Iedereen Beroemd' op één naar een landbouwbedrijf waar hij op zoek gaat naar tips en tricks voor gezonde en vooral gevarieerde lunches, in het bijzonder broodjes, één van de grote liefdes van Jelle. Elke week maakt hij dan ook een verrassende combinatie op basis van authentieke lokale producten. Het recept ontdek je hieronder!
Recept: Broodje buikspek met appelsalsa
Recept voor 2 broodjes
Wat heb je nodig?
• Stokbrood
• 1 appel
• ½ kleine rode ui
• Paar blaadjes dragon
• Pecan noten
• 1 theelepel graanmosterd
• 2 el mayonaise
• 20 gram rucola
• Peper en zout
• 6 dikke speksneden (buikspek)
• Boter
• 1 tl 5 spice kruiden
• 1 liter bouillon (kip)
Zo ga je te werk:
- Kook de bouillon op een zacht vuurtje en leg de speksneden daar in voor een uurtje zodat ze mooi gegaard zijn. Je kan ook de steamer of gewoon de oven gebruiken. Laat even uitlekken op een vel keukenpapier. Kruid met peper, zout en de 5 spice kruiden.
- Snijd de appel in plakjes en vervolgens in blokjes. We schillen de appel niet. Hak de noten fijn, snijd de ajuin in fijne brunoise. Meng alles onder mekaar en voeg wat fijngesneden dragon toe.
- Meng de mayonnaise en de mosterd.
- Bak het spek krokant in een klontje boter. Beleg het broodje met de mayonaise, het spek en vervolgens de appelsalsa.