
radio2 ann&daan
Schafttijd: Broodje hangop met ansjovis
radio2 ann&daan
di 4 okt. - 9:00
In 'Iedereen beroemd' op één trekt The Messy Chef elke week naar een landbouwbedrijf waar hij op zoek gaat naar tips en tricks voor gezonde en vooral gevarieerde lunches, in het bijzonder broodjes, één van de grote liefdes van Jelle. Elke week maakt hij dan ook een verrassende combinatie op basis van authentieke lokale producten. Het recept ontdek je hieronder!

Broodje hangop met ansjovis
Dit heb je nodig ( 2 personen)
- 1 ciabatta brood
- 100 gram hangop
- 1 grote coeur de boeuf tomaat.
- Paar takjes dille
- Zeste van 1 citroen
- Peper en zout
- Olijfolie
- ½ teentje look
- 6 ansjovis filets
- 2 tl sesamzaadjes
Zo ga je te werk
- Snijd de tomaten in fijne plakjes. Kruid met peper en zout. Doe er een paar druppels citroensap op.
- Rasp de look fijn. Hak de dille fijn samen met de ansjovisfilets en doe alles in een kommetje. Rasp er de zeste van de citroen bij.
- Rooster de sesamzaadjes bij voorkeur even in de pan. Doe de sesamzaadjes in het kommetje. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en meng alles onder mekaar.
- Snijd het brood open. Besprenkel met wat olijfolie en rooster het brood krokant in een grillpan.
- Smeer er de hangop op, beleg met de plakjes tomaat en vervolgens de dille mengeling.
- Werk af met een snufje peper.
