radio2 ann&daan
Schafttijd: Broodje knolselder
di 11 okt. - 8:30
Messy Chef Jelle Beeckman is gek op broodjes. En die liefde kan hij dezer dagen botvieren in 'Iedereen beroemd' op één. Elke week trekt hij naar een landbouwbedrijf waar ze authentieke lokale producten telen en gaat hij op zoek naar tips en tricks voor gezonde en vooral gevarieerde lunches, versta in zijn geval dus 'broodjes'. Deze week gaat hij aan de slag met knolselder! Het recept ontdek je hieronder!
Dit heb je nodig (voor 4 broodjes)
- 4 witte pistolets
- ¼ knolselder
- Olijfolie
- 1 el ongezouten roomboter
- 2 takjes tijm
- Peper en zout
- Een stuk rode kool
- Stuk kropsla
- 50 g gefrituurde uitjes
Voor de saus
- Paar takjes peterselie
- ½ klein sjalotje
- ½ teentje look
- 1 grote augurk (of 2 kleintjes)
- 1 el kappertjes
- 5 eetlepels mayonaise
Zo ga je te werk:
- Snijd de schil van de knolselder. Snijd vervolgens de knolselder in dunne plakjes.
- Snijd een stuk van de rode kool, verwijder de buitenste bladeren en snijd de rode kool fijn.
- Snijd het sjalotje fijn. Pers of rasp de look. Snijd de peterselie fijn. Snijd de augurk in fijne blokjes. Meng alles onder de mayonaise en voeg de kappertjes toe.
- Bak de plakjes knolselder in een scheutje olie. Kruid met peper en zout. Na 5 minuutjes bakken voeg je de boter toe. Bak de knolselder op een laag vuurtje zodat de boter niet verbrandt. Voeg een volledige teen look en de tijm toe voor de smaak.
- Beleg de pistolet met de saus, de krokante uitjes, de warme knolselder, de rode kool en sla.