Schafttijd: broodje met zoete aardappelspread en oude kaas
wo 2 nov. - 10:00
In zijn zoektocht naar de allerbeste broodjes, gaat Jelle Beeckman aan de slag met zoete aardappel!

Dit heb je nodig (voor 2 broodjes)
- 2 broodjes
- 1 zoete aardappel
- 1 potje kikkererwten (300 g)
- peper en zout
- takje rozemarijn
- 1 teen look
- 1 tl komijn
- 1 rode ui
- 80 gram Oud Brugge kaas
- winterpostelein (optioneel, mag ook rucola)
- 40 gram walnoten
- 1 à 2 grote augurken
- olijfolie
Aan de slag!
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Hoe groter de blokjes, hoe meer kooktijd.
- Bak de zoete aardappel in een scheut olijfolie. Kruid met peper, zout en komijn. Voeg een takje rozemarijn toe en een grof gesneden teen look.
- Als de zoete aardappel gaar is, doe ze dan in een kleine blender. Verwijder de rozemarijn.
- Voeg een scheutje olijfolie toe samen met de kikkererwten (met vocht).
- Mix tot een gladde spread.
- Rasp de Oud Brugge kaas tot dikke plakken.
- Snijd de ui fijn, snijd de augurk in fijne plakjes en hak de noten.
- Beleg het broodje met de zoete aardappel, de kaas, ui, noten en werk af met winterpostelein.
