Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Schafttijd: broodje met zoete aardappelspread en oude kaas

wo 2 nov. - 10:00

In zijn zoektocht naar de allerbeste broodjes, gaat Jelle Beeckman aan de slag met zoete aardappel!
broodje met zoete aardappelspread en oude kaas

Dit heb je nodig (voor 2 broodjes)

  • 2 broodjes
  • 1 zoete aardappel 
  • 1 potje kikkererwten (300 g)
  • peper en zout
  • takje rozemarijn
  • 1 teen look
  • 1 tl komijn
  • 1 rode ui
  • 80 gram Oud Brugge kaas
  • winterpostelein (optioneel, mag ook rucola)
  • 40 gram walnoten
  • 1 à 2 grote augurken
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Hoe groter de blokjes, hoe meer kooktijd.
  • Bak de zoete aardappel in een scheut olijfolie. Kruid met peper, zout en komijn. Voeg een takje rozemarijn toe en een grof gesneden teen look.
  • Als de zoete aardappel gaar is, doe ze dan in een kleine blender. Verwijder de rozemarijn.
  • Voeg een scheutje olijfolie toe samen met de kikkererwten (met vocht).
  • Mix tot een gladde spread.
  • Rasp de Oud Brugge kaas tot dikke plakken.
  • Snijd de ui fijn, snijd de augurk in fijne plakjes en hak de noten.
  • Beleg het broodje met de zoete aardappel, de kaas, ui, noten en werk af met winterpostelein.
Lekker van bij ons

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet