
Radio 2 Ann & Daan
Schafttijd: Broodje rosbief met erwtjes
di 18 okt. - 4:00
In zijn wekelijkse zoektocht naar lekkere broodjes op basis van lokale producten, gaat Messy Chef Jelle Beeckman de nostalgische toer op. Hij grijpt terug naar een broodje dat bij zijn moeder op zondag op tafel verscheen. "Enkel de kroketjes ontbreken nog!"

Dit heb je nodig ( 2 broodjes)
- 2 stokbroodjes
- 6-8 plakjes dun gesneden rosbief (voorgegaard)
- 300 gram diepvrieserwtjes
- ½ sjalotje
- 10 gram munt
- 1 el olijfolie
- ½ citroen
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 tl (afhankelijk van de sterkte) mierikswortelpasta
- Peper en zout
Zo ga je te werk:
- Meng de mayonaise en de mierikswortel
- Laat de erwtjes ontdooien en droog ze in een propere keukenhanddoek. Anders zijn ze te
- waterachtig qua smaak.
- Kruid de erwten met peper en zout. Rasp er wat schil van de citroen bij en voeg het sap van
- een halve citroen toe. Meng er de olijfolie onder.
- Snijd de munt fijn. Snijd de sjalot fijn en meng alles onder elkaar.
- Beleg het broodje met de mierikswortelmayonaise. Leg er wat van de rosbief op. Kruid nog eens met peper en zout en beleg dan met de erwten.
