radio2 ann&daan
Schafttijd: Broodje witloof met hesp
zo 20 nov. - 11:00
In zijn zoektocht naar het beste broodje met eerlijke producten van bij ons, gaat Messy Chef Jelle Beeckman aan de slag met wit goud, met witloof dus. En eerlijk: het ziet er gewoon fantastisch uit. En makkelijk!
Dit heb je nodig (2 stuks):
- 3 witloof stronken
- Klontje boter
- 75 g rucola
- 3 plakjes ham
- 2 schelletjes jonge kaas naar keuze
- 3 eetlepels mayonaise
- 35 gram parmezaanse kaas
Zo ga je te werk:
- Snijd de witloof in fijne reepjes. Smelt de boter in de pan en bak het witloof ongeveer 5 a 10 minuten tot het mooi gekarameliseerd is. Kruid met een snufje zout.
- Rasp de parmezaanse kaas onder de mayonaise.
- Zet een tweede pan op het vuur. Snijd de pistolet open. Leg een plak kaas in de pan en leg daarop de bovenste helft van de pistolet. Laat de kaas rustig smelten tot wanneer de kaas krokant is.
- Beleg de pistolet met de mayonaise, 1.5 schel hesp, het witloof, de rucola en leg er uiteindelijk de helft met krokante kaas op.