Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Silsombos - in Erps-Kwerps

za 30 okt. - 4:00

Het Silsombos, dat zich uitstrekt over Kortenberg en Kampenhout, is een paradijs voor natuurliefhebbers die houden van een stevige wandeling.
bos
© Foto Natuurpunt

De driehoek Kortenberg-Kampenhout-Herent is ontegensprekelijk het groene hart van Midden-Brabant. Nooit heb je er het gevoel dat je in twintig minuten zowel in Brussel, Leuven als Mechelen kan zijn. Je vindt er dorpjes met klinkende namen als Erps-Kwerps en Nederokkerzeel, verrassende natuurgebieden, weidse landbouwvlaktes...

Het Silsombos straalt een mysterieus gevoel uit wanneer een sluier van mist je in de ochtendschemer door de moerassen begeleidt. Het gebied is bovendien een plek waar volkslegenden en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. De Zwarte Madam, een Onze-Lieve-Vrouwbeeld, is de spil waar tal van legendes rond hangen. Diep verscholen, aan de rand van een scherpe meander van de Molenbeek, staat de Zwarte Madam onder een eeuwenoude eik statisch te wachten op jouw passage door het Silsombos.

Vertrekpunt

Bezoekerscentrum Groene Vallei
Lelieboomgaardenstraat 60
3071 Erps-Kwerps 

Praktische info

Lengte: 3 km. Je volgt de blauwe route, ingekort met voetweg 95 - Vanaf het bezoekerscentrum is de route gemarkeerd met blauwe pijltjes. Je loopt de route best in wijzerszin. Naar het einde van de wandeling kom je aan een splitsing van 2 voetwegen, nummer 76 en 95. Je slaat hier rechtsaf naar 95 en komt terug uit aan het bezoekerscentrum. 
 

kaart

kaart

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet