Simpel én lekker: zo maak je satésaus van pindakaas
In de keuken
di 20 sep. - 8:29
Je satésausje voor bij de balletjes vergeten te kopen? Geen stress, die zet je in een handomdraai tóch op tafel met pindakaas als hoofdingrediënt. En zo pak je dat aan.
![Saté met pindausaus](https://cds.vrt.radio/sites/default/files/styles/article_header_mobile/public/20/legacy/2022-05/2020_ArtikelHeader%20%281%29.jpg?h=7d961c8a&rnd=c2ef3ceb&itok=3YoYLbS7)
Je eigen satésausje maken hoeft niet veel tijd te kosten. En de kans is groot dat je de ingrediënten al in huis hebt!
Dit heb je nodig (4 personen)
- 200 gram pindakaas
- 400 ml water
- 50 ml ketjap manis
- Snufje gemberpoeder
- 1 mespunt knoflookpoeder
- 1 citroen
- 1 eetlepel (bruine)suiker
Aan de slag
Mengen maar, en klaar! Mag het wat pikanter zijn? Voeg wat extra chilipeper of sambal toe. Ontbreekt er wat zout? Doe er nog wat sojasaus bij.