Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Sint-Genesius-Rode geen gastgemeente met Gordelfestival

ma 30 sep. - 4:55

Het Gordelfestival moet volgend jaar op zoek naar een nieuwe gastgemeente. In september 2020 is het weer zover, maar dan heeft de gemeente het te druk met andere activiteiten. En dus heeft ze beslist niet mee te doen.
© Foto: Radio 2

Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode wil geen focusgemeente zijn tijdens het Gordelfestival. Reden is de datum. Het festival valt in september, en dan is het personeel en de politie al druk bezig met de start van het schooljaar en de jaarmarkt. De organisatie van het Gordelfestival, kan er dan echt niet bij, klinkt het. En dat is een gemiste kans zegt gemeenteraadslid Bruno Stoffels van N-VA: "De Gordel, voorloper van het Gordelfestival, ontstond in 1981 bij ons. Zodat we de mooie troeven van onze gemeente in de verf kunnen zetten zoals wandel- en mountainbikeroutes. De lokale handelaars kunnen een graantje meepikken en de kosten blijven beperkt omdat vooral de Vlaamse regering investeert en vzw de Rand alles uitwerkt.”

Boycot

Stoffels denk dat de boycot vooral van Franstalige gemeenteraadsleden komt. Maar daar heeft het volgens Sint-Genesius-Rode niets mee te maken. Mocht het Gordelfestival uitwijken naar een andere datum zou de gemeente wél gastheer willen zijn.  
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet