Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Sint-Vincentius helpt 10.000 Limburgers

wo 20 dec. - 11:25

In Limburg alleen al krijgen bijna 10.000 mensen elke maand een pakket van Sint-Vincentius. De vereniging spreekt van een historisch dieptepunt.

De 37 verenigingen van Sint-Vincentius in Limburg delen nu elke maand voedselpakketten uit aan bijna 3.800 gezinnen. Vooral aan alleenstaanden en alleenstaande moeders en hun kinderen. Hun aantal blijft maar toenemen. Frans Vanspauwen, de voorzitter van Sint-Vincentius in Limburg: "Wij vinden het heel triestig dat dit op dit moment in één van de rijkste regio's ter wereld nog zo moet gebeuren."

Meer dan voedsel alleen

De vereniging heeft ook andere acties op poten gezet, zoals een fietsenatelier in Leopoldsburg of een verjaardagsproject in Kuringen. Bij dat laatste krijgen de kinderen een nieuw cadeau, een klastraktatie, en een feestje voor vriendjes op locatie. "Zo kan het kind zelf fijn gevierd worden en wordt het ook zelf terug uitgenodigd op andere feestjes", volgens Davy Dupont van de afdeling in Kuringen.

Ook meer vrijwilligers

Er is nog een lichtpuntje: ook het aantal vrijwilligers bij Sint-Vincentius is gestegen, met 5%. Ruim 1.100 vrijwilligers helpen bij het samenstellen en verdelen van de voedselpakketten.
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet