Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Siska maakt 'Babi ketjap'

di 26 jan. - 11:30

Siska Andaka maakt vandaag voor ons een typisch Indonesisch gerecht klaar: babi ketjap!
Siska Andaka staat in de keuken van het Indonesisch restaurant “Gado Gado” in Gent. Zij heeft een origineel recept voor varkensvlees. En dat is geen evident ingrediënt voor Indonesië, omdat er veel moslims wonen. Maar Siska eet het dus wel en zij maakt er 'Babi Ketjap' van, gestoofd varkensvlees in zoete sojasaus.

Ingrediënten

  • 1 kg varkenswangen
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 2 cm fijn gesneden gember
  • 1/4 citroen
  • 1 theelepel oestersaus
  • 2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap manis)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels olie (maïs of arachideolie)
  • 250 ml water
  • zout
  • peper

Bereiding

  • Snij het vlees in stukken.
  • Verhit de olie in een stoofpot en voeg het vlees toe.
  • Schroei de stukken vlees tot ze een goud-bruine kleur hebben.
  • Voeg er de geperste knoflook en gember aan toe en af en toe roeren.
  • Voeg het water en citroen bij, blijf roeren.
  • Laat het vlees even sudderen. Als het water kookt, voeg dan zout, suiker, sojasaus en oestersaus toe.
  • Nog even laten koken tot het vlees zacht wordt.
  • Af en toe proeven en voeg naar eigen smaak een beetje zout en/of peper toe.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet