Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Sleutel van je bankkluis verliezen is een dure affaire

di 16 apr. - 5:24

Misschien heb jij ook nog een kluis bij je bankkantoor waar je waardevolle spullen of documenten bewaart. Maar wat gebeurt er als je de sleutel niet meer terugvindt?

Christine opende jaren geleden een bankkluis. Een tijdje geleden kreeg ze een brief met de vraag om haar kluis te legen aangezien die binnenkort verdwijnen in haar kantoor. Jammer genoeg is Christine haar sleutel verloren in tijdens haar verhuis vorig jaar. De bank laat weten dat er geen reservesleutel is en dat een slotenmaker de kluis moet open boren, een kost van ongeveer €360.

Heeft de bank geen reservesleutel?

Wanneer je als klant een kluis opent, is er slechts één sleutel en die is voor jou. Het kan ook zijn dat de bank meerdere sleutels aanmaakt van de kluis maar ook dan zijn die allemaal in jouw bezit. De bank houdt geen reservesleutel bij. Banken wil zo de zekerheid en het vertrouwen geven aan hun klanten dat er niemand anders toegang krijgt tot hun persoonlijke kluis.

Stel, je bent je sleutel verloren of je komt te overlijden en niemand heeft je sleutel of code. Dan is de enige oplossing om de kluis te laten open boren. Dat gebeurt in de meeste gevallen in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder. Het openen gebeurt door een slotenmaker waarvoor je uiteraard een prijs moet betalen.

Wat als iemand anders mijn sleutel vindt of steelt?

Niet gevreesd, iemand anders kan niet zomaar toegang krijgen tot je persoonlijke kluis. Banken werken met een dubbele beveiliging. Naast een sleutel, is er ook een persoonlijke code. Beide elementen zijn nodig om toegang te krijgen tot de kluis.

 

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet