Sneeuwballen met een exotisch smaakje
Haal de winter in huis met deze zelfgemaakte overheerlijke sneeuwballen. Door toevoeging van amandelen en oranjebloesem krijgen ze een verrassend oriëntaals smaakje. Serveer ze bij een dampende kop koffie, chocolademelk of thee.

Dit heb je nodig (voor 25 stuks)
- 80 g hele witte amandelen
- 120 g boter, in blokjes van 2 cm, op kamertemperatuur
- 50 g poedersuiker, gezeefd, plus 60 g om te bestuiven
- 1 tl. fijngeraspte sinaasappelschil
- snuifje zout
- ½ vanillestokje, opengesneden en merg eruit geschraapt
- 1 tl. oranjebloesemwater
- 160 g bloem, gezeefd
- bakpapier
Aan de slag
- Verhit de oven tot 150 graden.
- Verdeel de amandelen op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Haal ze eruit, hak ze fijn en zet ze apart.
- Klop in een kom de boter in circa 2 minuten romig met een mixer.
- Voeg de 50 g poedersuiker toe en klop het mengsel 3 minuten tot het bleek en luchtig is.
- Doe alle overige ingrediënten en ook de gehakte amandelen in de kom en mix alles op een lage stand tot het een samenhangend deeg is maar klop niet te lang.
- Rol de balletjes van het deeg, circa 15 g per stuk en 3 cm doorsnee.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met telkens 2 cm tussenruimte en laat ze 1 uur in de koelkast opstijven.
- Verhoog de oventemperatuur naar 160 graden en schuif de bakplaat in de oven. Bak de koekjes circa 13 minuten tot de onderkant lichtbruin en de bovenkant nog blank is. Haal ze uit de oven en laat ze 5 minuten staan.
- Wentel de nog warme koekjes door de poedersuiker. Leg ze op een taartrooster tot er een dun glazuurlaagje ontstaat. Rol de afgekoelde koekjes nogmaals door poedersuiker en serveer ze.
De koekjes zijn een week houdbaar in een goed afgesloten koekentrommel.