Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Stationsbuffetten niet overal vergane glorie, in Diest is het een succes

ma 30 sep. - 1:26

De NMBS is op zoek naar iemand die het café wil openhouden in het station van Liedekerke. Er zijn niet meer zoveel stationsbuffetten waar je nog snel een koffie of een broodje kan kopen voor je de trein neemt. In Diest heb je er wel nog een, dat wordt al jaren uitgebaat door Wim.
© Foto: Radio 2

In veel stations zijn de buffetten vergane glorie, of ze zijn al jaren dicht. Ook in Liedekerke hebben ze geen café meer in het station. Maar de NMBS gaat nu op zoek naar iemand die het stationsbuffet wil uitbaten. Zoals in het station van Diest, daar baat Wim het stationsbuffet uit. 

Vroeg uit bed

Iedere morgen moet Wim er vroeg uit, want in het station komen al heel vroeg mensen toe die de trein nemen. "Om kwart over vijf 's morgens zetten we alles klaar zodat we om zes uur kunnen opendoen en de eerste reizigers kunnen verwelkomen met een lekkere kop koffie. Om zes uur zit het hier al stampvol. De ochtendstond heeft goud in de mond hè. We zijn open tot zeven uur 's avonds zodat treinreizigers nog een soepje kunnen eten voor ze verder reizen naar huis. Het is belangrijk dat we klanten snel bedienen want een trein wacht niet hè."

Stijn Coninx

In het café van Wim zitten ook veel mensen die de trein niet nemen. "Overdag zijn het vooral niet-treinreizigers die naar hier komen om iets te drinken. Onze grootste omzet halen we van mensen die speciaal naar ons komen om een koffie te drinken, een broodje te eten of een krant te lezen." En Wim heeft ook een bekende vaste klant, filmregisseur Stijn Coninx. "Ik kom hier regelmatig," vertelt Stijn,"Ik ga bijna elke dag met de trein naar Brussel en als ik moet wachten, kom ik graag naar hier. Heel leuke plaats, zeer fijn hier." 

Liefde voor treinen

De liefde voor treinen heeft Wim al van kleins af aan. "Als kind had ik zelf modeltreinen, dus het is nu leuk om de grote treinen 'in mijn eigen tuin' te hebben. En ik nam hier vroeger ook zelf de trein als ik naar school ging. Dus het was heel plezant om hier mijn tanden in te zetten en het stationsbuffet te vernieuwen en te veranderen naar onze zin." 
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet