Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Streamen ... in de bib

do 5 apr. - 14:19

Vanaf eind april neemt een aantal openbare bibliotheken het voortouw om de betere film ook via streaming aan te bieden. Het gaat om een proefproject, waar de bibliotheek van Brugge aan deelneemt en ook de bibliotheken van 'broere', dat zijn de bibliotheken van Roeselare en omgeving.

Er is nog leven naast Netflix. Er bestaat nog een heel aanbod van wereldfilms, jeugdfilms en Vlaamse films die de openbare bibliotheken graag ter beschikking stellen van hun leden en zo slaan ze twee vliegen in één klap. Want het is niet eenvoudig voor een openbare bibliotheek om in de huidige mediastorm overeind te blijven.

Niet meer alleen boeken

Het was lang een zekerheid als een rots: de openbare bibliotheek was de plaats waar je papieren boeken kon ontlenen. Niet iedereen kon boeken kopen en in de bibliotheek zijn die gratis. Naast boeken kwamen platen en cd's, later ook videocassettes en de veel slankere doosjes met DVD's. Maar zelfs die zijn intussen voorbijgestreefd. Dus is het logisch dat de openbare bibliotheken ook het streamen willen aanbieden.

Streamen met account

Wie lid is van de bibliotheek, kan inloggen met zijn bibliotheekaccount, zo komt hij op een website terecht, waarop hij kan streamen of online een film kan bekijken. Het wordt een aanbod met de betere film, de wereldfilm, de Vlaamse film en de betere jeugdfilm. Tijdens het proefjaar kunnen gebruikers de films gratis bekijken. Enige voorwaarde is dat ze lid zijn van de bibliotheek en een account hebben.

Om films te kunnen streamen moet je alleen lid zijn van de bibliotheek en een account hebben.

— Nicolas Cappelle, bibliothecaris Izegem

Brugge en regio Roeselare nemen voortouw

De instelling van de Vlaamse overheid Cultuurconnect staat de openbare bibliotheken bij met haar kennis. In West-Vlaanderen stappen de bibliotheken van Brugge en die van de regio Roeselare in het proefproject. Na een jaar wordt het geëvolueerd en eventueel uitgebreid.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet