Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Stukje geitenparadijs in Lennik

ma 16 jul. - 10:45

Johan Seynaeve uit Lennik houdt al bijna zijn hele leven dwerggeitjes. In zijn fokkerij 't Hemelveld zitten soms tot wel 30 geitjes te grazen in de tuin.

Johan is gepassioneerd door de diertjes. “Het is allemaal begonnen toen ik hier in 1977 een stuk grond kocht. Daar stonden toen twee geitjes op”, begint hij, “maar momenteel staan er ongeveer een twaalftal geitjes op de wei”. Dat is niet altijd het geval. In het voorjaar komen er op de dwerggeitenfokkerij een 30-tal beestjes bij, maar in de loop der jaren zijn er hier welgeteld 454 geboren”, zegt Johan trots, “ik houd het allemaal goed bij”.

De tuingeit

“Een dwerggeitje, een sieraad in je tuin”, staat er op Johans visitekaartje te lezen. Geitjes zijn naast schattige lawaaimakers blijkbaar ook de moeite waard om in je tuin te hebben staan. “Veel mensen verzorgen hun tuin op gebied van flora, maar ik vind dat er ook fauna aanwezig moet zijn”, zegt Johan.  “Dwerggeitjes zijn veel te mooi om verstopt te worden achter het lange gras. Het zijn tuindieren, en verdienen het om bewonderd te worden in een tuin."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet