Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Sylvain Vanholme van Wallace Collection: "Als ze 'Daydream' spelen op de radio, zet ik de radio uit, dat zegt genoeg zeker?"

wo 10 feb. - 9:49

In 1969 brengt de Belgische band Wallace Collection het nummer 'Daydream' uit. De single slaat meteen in als een bom, het wordt een hit in twintig verschillende landen en wordt meer dan drie miljoen keer verkocht. In de Radio 2-podcast 'Wereldhits van bij ons' vertelt bezieler van de groep Sylvain Vanholme openhartig over de bittere nasmaak die hij heeft overgehouden aan hun succes.
© Foto: Jan Nackaerts

“Als ze het spelen op de radio, zet ik de radio uit, dat zegt genoeg zeker? We hebben het nummer zodanig veel moeten playbacken, het zit precies gebeiteld in je hersenen, het is te veel", geeft Sylvain eerlijk toe. "We hebben het succes niet goed verteerd, achteraf gezien hadden we beter een carrière beetje per beetje gemaakt. Nu was het een bom die alles omver gooide."

"We zijn eigenlijk een slaaf geworden van het nummer"

Na de lancering van de single volgden de optredens en tournees elkaar in een moordend tempo op. "We moesten direct overal naartoe. Repeteren of nieuwe songs maken, dat zat er allemaal niet meer in. Het was vliegtuig in, vliegtuig uit, het was hels. We waren echt door elkaar geschud. Eens het een hit werd, zijn we eigenlijk een slaaf geworden van het nummer. De fun was er af, ze vroegen ons maar één ding meer, en dat was dat ene nummer spelen.” 

"Het was misschien een gebrek aan goed management, want in die tijd bestond dat nog niet echt. Onze manager toen zette schema’s op die bijna niet haalbaar waren. Op een dag hebben we zelfs gestaakt. We zaten aan de Cote d’Azur toen we met een Volkswagen-busje naar Hilversum moesten rijden. We hebben toen gezegd, ‘we doen het niet, het is te lastig allemaal. We slapen niet meer, we worden zot.’”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet