Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Te laat komen als bijzitter is letterlijk kostbare tijd

wo 15 mei - 6:00

Op 26 mei trekken we terug naar het stemhokje. Als je bent opgeroepen als bijzitter zorg je beter dat je op tijd bent. Zo niet, kun je een boete krijgen van 250 euro.

Boete: wat nu? 

Als je een boete krijgt van 250 euro omdat je te laat was of niet kwam opdagen, kan je twee dingen doen. Je kan ervoor kiezen om die boete direct te betalen, maar dan beken je wel meteen schuld. Je kan ook de correctionele rechtbank proberen overtuigen van je goede wil om zo de boete niet te moeten betalen.

Heb je een goede reden? 

Dat laatste is wel een risico. Als je de voorzitter van het kiesbureau niet kon overtuigen, weet je niet zeker of de rechtbank dat wél gaat doen. Daarbovenop liggen de tarieven bij de rechtbank hoger. Je boete kan oplopen tot 400 à 1600 euro. Maar als je ervan overtuigd bent dat je een goede reden hebt waarom je te laat bent, kun je dit zeker verdedigen bij de rechtbank. 

Om er 100% zeker van te zijn dat je geen boete zult krijgen, kom je best gewoon op tijd naar het stembureau. Je vertrekt dus beter 10 minuten te vroeg dan twee minuten te laat.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet