Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Té veel rommel in huis? Bel een opruimcoach!

wo 6 feb. - 10:40

Wie al een tijdje te veel rommel in huis heeft, en écht niet goed is in opruimen, kan tegenwoordig beroep doen op een opruimcoach. Annelies Mentink uit Lummen is zo'n opruimcoach en komt bij je langs om de rommel aan te pakken. Met "Annelies Minimaliseert" wil ze vooral inzetten op duurzaam opruimen.
© Foto: Radio 2

Het is niet zo dat als je Annelies belt, ze binnenkomt en spontaan dingen begint weg te gooien. "Ik heb eerst een kennismakingsgesprek met de klant, en dan bekijken we één specifieke ruimte die aangepakt moet worden", zegt Annelies. "In het typische Vlaamse keuken vind je bijvoorbeeld de lade met plastic doosjes. Veel mensen houden doosjes die geen dekseltje meer hebben gewoon bij, omdat "ze die echt nog wel gebruiken". Ook in Vlaanderen bestaan mensen met verzameldwang."

Drie dozen

"Ik heb dan drie verschillende dozen", legt Annelies uit. "In de eerste doos gaan de dingen die we bijhouden. In de tweede doos zitten de spullen die eigenlijk niet thuis horen in bijvoorbeeld de keuken maar bijvoorbeeld eerder de badkamer. We houden het dus wel bij maar zetten het op de juiste plaats. In de derde doos komen de spullen die we gaan wegdoen terecht. Dat zijn dan de dingen die je eigenlijk nooit gebruikt. Ik doe dit wel sámen met de klant, hij of zij beslist."

Weggéven, niet gooien

Wanneer die laatste doos vol zit is het volgens de werkwijze van Annelies niet de bedoeling om alles gewoon weg te gooien. Ze ruimt namelijk duurzaam op. "Ik ben voorstander van spullen een tweede leven geven. Breng ze naar De Kringloopwinkel, schenk ze aan een goed doel, een buur of een vriendin. Vraag dan wel op voorhand of die persoon er iets mee kan. Mensen vliegen altijd op iets wat gratis is, om het dan zelf niet te gebruiken."

Tournée Minémale

Neen, niet Tournée Minérale. Wie zo'n maand zonder alcohol niet ziet zitten, kan meedoen aan de opruimequivalent. Binnen haar Facebookgroep "Opruimen maakt gelukkig" stimuleert Annelies iedereen om een maand lang op te ruimen. Elke dag doe je dan één ding weg dat je niet meer gebruikt. "Maakt het mij gelukkig? Doe ik er iets mee? Als dat niet zo is, doe het dan gewoon weg", zegt Annelies.

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet