Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Tom Waes over zijn programma Kamp Waes: "Ik vond het vreselijk om deze keer aan de zijlijn te staan"

vr 6 dec. - 11:30

Vanaf zondag 8 december palmt Tom Waes de zondagavond op Eén in met een uniek tv-project: Kamp Waes. Begin dit jaar plaatste Tom Waes een zeer speciale oproep op zijn Facebookpagina. De Special Forces stelden voor één keer hun opleiding open en hij was nog op zoek naar kandidaten. Een spannende oproep met een waanzinnig succes: meer dan 5000 mensen schreven zich in. Tom Waes kwam langs bij De Madammen en hij verklapte al een tipje van de sluier.

Vijftien gewone burgers en het avontuur van hun leven, dat wordt Kamp Waes. Ongeveer 5000 mensen schreven zich in om onder te duiken in de geheime wereld van de Special Forces. “Zot hé! Het zijn echt allerhande mensen geworden uit verschillende leeftijdscategorieën en sociale lagen. Tussen de kandidaten zitten onder andere een havenmedewerker, een kinesist en een manager. Kortom, mensen van alle slag! We hadden zo veel keuze, maar uiteindelijk konden er maar 15 mensen meedoen. Het zijn 11 mannen en 4 vrouwen geworden. Stuk voor stuk géén gewone mensen!" (lacht)

De Special Forces, een wereld waar pottenkijkers niet toegelaten zijn. “Wij hebben enkel met twee teamleden kunnen praten die herkenbaar in beeld mochten komen, dat waren Stijn en Fly. Tijdens het weinige contact met de andere Special Forces mochten er geen camera’s of gsm’s in de buurt zijn. Ze mogen niet herkenbaar in beeld zijn, voor hun eigen veiligheid natuurlijk”, vertelt Waes.

Vanaf de zijlijn

Iedereen kent Tom Waes als iemand die graag zélf zijn grenzen verlegt. Deze keer mocht hij de uitdaging niet zelf aangaan, hij kijkt nu toe hoe anderen dat doen. Siska vraagt zich af of Tom niet liever zelf één van die kandidaten wou zijn. “Ik had mezelf denk ik wel ingeschreven, ja! (lacht) Het is vreselijk om aan de zijlijn te zitten. Ik denk dat ik mezelf wel had kunnen trainen en oppeppen voor de eerste dag fysiek klaar te zijn. De kandidaten wisten wat de eerste proef was dus je kan daarvoor trainen. Maar ik weet wel niet hoever ik geraakt zou zijn. Het zwaarste is volgens mij de afname van slaap, fatsoenlijk eten en het missen van rustmomenten. Maar voornamelijk die onwetendheid. Fysiek waren ze allemaal even straf, maar wie is er mentaal sterk? Ze moesten soms blijven doorgaan: na 40 uur uit een bos komen en denken dat je kan gaan slapen. Maar uiteindelijk terug een opdracht krijgen. En dit dagen aan een stuk, zeer hard.”

Eerste proef

Zondag krijgen we de eerste proef te zien, maar Tom verklapte aan Siska al een eerste tipje van de sluier. “De eerste test is de ‘Bergham Run’: de kandidaten kregen 50 minuten de tijd om 8 kilometer te lopen. Op zich is dat goed te doen. Maar dan kregen ze er nog een rugzak van 20 kilo bovenop. (lacht) De kandidaten die langer dan 50 minuten hadden gelopen, die vielen af. Als tv-maker vond ik dat afschuwelijk. Maar die afspraken hadden we op voorhand duidelijk gemaakt.”

Kamp Waes: vanaf 8 december elke zondag om 20.00 uur op Eén.

Meer zoals dit ..

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet