Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Tongeren maakt laatste 1500 beeldjes voor kunstproject rond Eerste Wereldoorlog

do 22 mrt. - 1:09

Vanaf vandaag kan je in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren een beeldje maken voor het kunstproject van Koen Vanmechelen. De Limburgse kunstenaar wil met 600.000 beeldjes alle Belgen herdenken die de Eerste Wereldoorlog niet overleefden.

De 600.000 beeldjes zullen eind dit jaar deel uitmaken van de kunstinstallatie ComingWorldRememberme op het niemandsland van de frontzone rond Ieper. De meeste beeldjes zijn intussen gemaakt. Vandaag is er in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren begonnen met het maken van de laatste 1500 beeldjes. Vanmorgen waren de leerlingen van de stedelijke basisschool van Henis al druk in de weer met klei en een mal om de bijna identieke beeldjes te maken.

 

Vingerafdrukken

Volgens Barbara Wijckmans van de cultuurorganisatie MoMent zijn de beeldjes toch allemaal een beetje verschillend al was het maar door de vingerafdrukken die er in staan.  Wie ook een beeldje wil maken voor het kunstproject kan nog tot 2 april terecht in het Gallo-Romeins Museum. Als je met een groep komt kan je best vooraf reserveren. Dat kan bij www.moment.tongeren.be. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet