Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 middag in west-vlaanderen

Toptransfer: Angelo talentscout voor Ajax Amsterdam

di 26 mrt. - 3:27

Angelo De Gruyter uit Poperinge wordt professioneel talentscout voor Ajax Amsterdam. Hij was dat al voor Anderlecht, maar mag dat nu dus voor de Nederlandse club doen.
© Foto:David Beerlandt

Angelo De Gruyter was 17 jaar lang talentscout voor Anderlecht. De laatste 3 jaar fulltime. Zijn contract loopt af eind juni en hij kreeg heel wat aanbiedingen. Eind januari  rinkelde de mobiele telefoon van Angelo De Gruyter: “Met Marc Overmars van Ajax Amsterdam". Daar kon hij geen neen op zeggen.

Angelo gaat nu professioneel talent zoeken voor de Nederlandse topclub Ajax Amsterdam. Hij gaat in België en Frankrijk spelers zoeken van de U17, U19, U21 én het 1ste elftal voor Ajax. Angelo gaat nationale spelers volgen, dat zijn jongens die bij de elite spelen. Bij een tip gaan ze wel eens bij lagere klassen kijken, zegt Angelo De Gruyter: "Maar dan moet het al een heel groot talent zijn, het is niet de bedoeling om bij lagere klassen te kijken. Enkel op hoog niveau."

“Ajax heeft een zeer gespecialiseerd computerprogramma waarin nagenoeg alle spelers van de wereld te vinden zijn. Administratief zal ik minder werk hebben dan op Anderlecht, maar ik zal héél veel voetbalwedstrijden (moeten) zien en weinig thuis zijn", zegt Angelo.

Ontdekker van Lukaku

Angelo is 47 jaar en ontdekte al wat jong talent voor Anderlecht. Onder wie Romelu Lukaku, Dennis Praet en Leander Dendoncker. Maar hij doet dat niet alleen zegt hij. "Scouting is teamwork, maar scouts krijgen ook te maken met makelaars die de ouders soms gek maken met onrealistische voorspellingen. Weet je dat er nu al spelertjes zijn van 10 jaar die een makelaar hebben?”

Angelo tekende een contract voor drie jaar. Op 1 juli trekt hij naar Ajax Amsterdam.  

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet