Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Turnhout sluit bib in de armen

vr 19 jan. - 13:48

In Turnhout hebben bibliotheekgebruikers -letterlijk- hun bib omarmd om meer aandacht te vragen voor het belang ervan. Dat kadert in de actie Bib voor iedereen die vandaag is gestart.

Bib voor iedereen?

Sinds 2016 zijn gemeentebesturen niet langer verplicht om een bibliotheek in de gemeente te hebben. Een bibliotheek voor iedereen is dus lang niet meer zo vanzelfsprekend. Ook voor de afschaffing van de bibliotheekplicht werd er al flink bespaard op bibliotheken. De collectiebudgetten daalden de laatste tien jaar stelselmatig en er verdwenen meer dan 130 voltijdse banen in de sector.

Daarom start de campagne #bibvooriedereen, die nog tot 23 april handtekeningen verzamelt. De ondertekenaars willen toekomstige gemeentebesturen duidelijk maken dat een goed werkende openbare bibliotheek onmisbaar is.

Bib voor iedereen!

Bibliotheken blijven van belang vinden de initiatiefnemers, ook in deze digitale wereld. Het zijn laagdrempelige ontmoetingsplaatsen waar leesplezier centraal staat. Bovendien kan je er ook terecht voor muziek en internet.

Turnhout goede leerling

Turnhout investeert wel nog fors in zijn bibliotheek, binnenkort start de renovatie ervan. In april 2018 gaat de eerste spade in de grond om de fundamenten van een nieuwe bib uit te graven, die bevindt zich in een vleugel van cultuurcomplex De Warande.

 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet