Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Fietstip: ontdek de prachtige Leiestreekroute!

Erop uit

di 25 okt. - 3:00

De Leiestreekroute is één van de mooiste fietsroutes in de provincie Oost-Vlaanderen. Ladybiker Katleen springt met veel plezier op haar e-bike voor een verkenning. 
ladybiker katleen

Door de coronacrisis zijn er het voorbije jaren veel nieuwe wandelingen en fietsroutes bij gekomen in Oost-Vlaanderen. De 'Leiestreekroute' tussen Deinze en Gent scoort het best bij fietsers. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Oost-Vlaanderen na een rondvraag van de collega's van Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Ladybiker Katleen springt met veel plezier op haar e-bike om de route te ontdekken.

Door bossen en langs kastelen 

De Leiestreek tussen Gent en Deinze spreekt al heel lang tot de verbeelding. Het schilderachtige landschap heeft al talloze schilders en andere creatievelingen geïnspireerd. Logisch ook. De Leie kronkelt prachtig door het landschap en in de vele bossen die de streek rijk is, staan er prachtige kastelen. Het kasteel van Ooidonk is het bekendste, maar ook de andere kastelen die je tegenkomt zijn de moeite waard. 

Welkom in het Saint-Tropez langs de Leie: het sas van Astene!

— Wim Dierckx, uitbater 't Oud Sashuis

Romantiek langs de Leie

De fietsroute slingert langs kleine wegen en voert je na je passage in Deinze ook ettelijke kilometers langs de Leie. Al heel snel passeer je aan Astene Sas. Katleen is meteen verkocht als ze de plek ziet. "Dit plekje is een pareltje! Je hebt een historisch ophaalbrugje over de Leie dat nog altijd manueel wordt bediend. En vlak daarnaast is er het oude scheepscafé ''t Oud Sashuis' vol bestofte scheepsattributen. Hier kom je vanzelf tot rust." 

Katleen geraakt er al snel aan de praat met de vaste stamgasten en met Wim, de uitbater van het café en tevens ook sasmeester. "De plezierboten die op de Leie varen, passeren langs hier. Ik doe de brug omhoog op voorwaarde dat de schippers het lief vragen", zo vertelt Wim stellig maar enthousiast. "Het is prachtig erfgoed dat we graag in ere willen houden." 

Wil je de route zelf ontdekken? Hier vind je alle info.

Velodromen!

Wil je alles te weten komen over fietsen en alles wat ermee te maken heeft? Dan is er het laatste weekend van mei slechts 1 adres: Velodromen in Deinze! 

Op deze unieke beurs kan je met het hele gezin terecht voor alles, maar dan ook werkelijk alles, wat met fietsen te maken heeft, een totale velobeleving die je zin doet krijgen om meteen op je stalen ros te kruipen! Niet te missen dus!

Het volledige programma van Velodromen in Deinze vind je HIER!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet