Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Twee kunstwerken Van Gogh in het geheim geveild

vr 20 sep. - 0:26

Twee kunstwerken van schilder Van Gogh worden in het geheim geveild in Gent. Het veilinghuis wil liever geen internationale kopers omdat de eigenaar de schilderijen graag in België wil houden. In totaal zouden de twee werken minstens 350.000 euro waard zijn.
Veilingmeester Johan Kiggen
© Foto: Radio 2

Zondag 22 september is een belangrijke dag voor veilingmeester Johan Kiggen, want dan veilt hij twee werken uit de jonge jaren van kunstschilder Van Gogh. “Dit is een topmoment in mijn leven”, vertelt de veilingmeester.

Originele werken

Er wordt een bloemenaquarel en een houtskooltekening geveild. Beide werken zijn samen 350.000 euro waard. “Het startbedrag voor de kruik is 150.000 euro en voor de bloemen moeten kopers minstens 200.000 euro neertellen”, vertelt Johan Kiggen. “Ik ben geen bevoegd expert, alleen maar de uitvoerende partij, dus ik kan niets zeggen over de echtheid van het werk, maar ze staan in boeken, experts hebben ernaar gekeken en we hebben maanden opzoekingswerk gedaan, dus het is normaal zeker een échte Vincent Van Gogh.”

Groot geheim

“We werken alleen nationaal”, vertelt veilingmeester Kiggen. “De eigenaar van deze werken wil graag dat ze in België blijven. Internationaal is deze veiling niet gekend. Het is eigenlijk een beetje geheim, al kan het wel zo zijn dat er straks een Nederlander in de zaal zit.”

De veiling vindt zondag 22 september plaats in Oostakker in de zaal van de gerechtsdeurwaarders, Ledergemstraat 65.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet