Twee topchefs in Kruisem dankzij fusie
wo 25 sep. - 0:51
In Barcelona werden de "Best Chef Awards" uitgereikt. De Zweedse chef Björn Frantzén de Barilla ging met de hoofdprijs lopen. De top 100 telt ook twee Belgen: Peter Goossens eindigt op de 47ste plaats en Benoit Dewitte op de 81ste plaats. Het restaurant van Peter Goossens ligt in Kruishoutem, dat van Benoit Dewitte in Ouwegem, Zingem. Door de fusie van begin dit jaar, liggen de twee restaurants nu op het grondgebied van Kruisem.
Louter toeval
"Er zit hier niets in het water, hoor", lacht Benoit Dewitte bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Het is louter toeval. Peter en ik kennen elkaar goed, ik werkte nog in zijn restaurant. Maar Kruisem is een goeie gemeente om te wonen."
Sociale media en persoonlijkheid
The Best Chef Awards worden toegekend aan de hand van de wereldwijde invloed van de chefs op de sociale media. Het platform telt meer dan 1,2 miljoen volgers, die ook betrokken worden in het stemproces. The Best Chef Awards zet de chefs in de kijker voor hun persoonlijkheid. Het is een onderscheiding van de persoon, eerder dan van het restaurant waar ze werken. Het gaat dus niet om de lijst met de 100 beste restaurants ter wereld, wel om de chefs.
Stevig gefeest
Zowel Goossens als Dewitte waren aanwezig bij de prijsuitreiking. "We zijn achteraf nog wat gaan drinken, samen met andere collega's uit andere landen. Voor ons is het een unieke gelegenheid. We zien elkaar vaak maar één keer per jaar en dan wordt er stevig gefeest en gepraat". voegt Benoit Dewitte er nog aan toe.