Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Tweede bitcoinbetaalterminal van ons land in Ieper

do 11 okt. - 7:59

In Vlamertinge bij Ieper komt er vanaf zaterdag een bitcoinbetaalterminal. Een bitcoin is een virtuele munt, die niet gekoppeld is aan een centrale bank of een centrale beheerder. Met de automaat kan je cash geld inruilen voor digitale munten en omgekeerd.

De bitcoinbetaalterminal in Vlamertinge is de tweede automaat van ons land en komt in de computerwinkel van Koenraad Rosseel. Hij probeert de bitcoin, samen met andere handelaars, te introduceren in Ieper. "Een bitcoin is eigenlijk een virtuele munt, die niet gekoppeld is aan een centrale bank. De waarde varieert: het kan dus eens stijgen, maar helaas ook eens zakken. Het is een van de grotere virtuele munten ter wereld. Veel mensen investeren liever in die bitcoin en zetten dus geld om in die virtuele munt. Ze hebben meer vertrouwen in iets gedecentraliseerd, in plaats van het centraal bankenstelsel. Bovendien brengt hun munt er tegenwoordig niets meer op", zegt Koenraad.

Ieper "bitcoinstad"

In Ieper is er een groepje programmeurs erg bezig met bitcoins. Ze proberen de bitcoin als betaalmiddel te stimuleren in winkels. Ondertussen voerden een stuk of vijftien handels- en horecazaken uit de Westhoek het betaalsysteem in. Ook bij Koenraad kan je dus betalen met die virtuele munt. "Bij mij kunnen klanten betalen met bitcoin, wat veel praktischer en veiliger is dan een gewoon betaalsysteem. Wie met bitcoin wil betalen, moet met zijn smartphone enkel een QR-code scannen op mijn tablet."

Gebruikers van over de grens

Koenraad vermoedt dat het toestel ook heel wat Fransen naar zijn computerwinkel zal lokken. Het toestel is beveiligd met een plofkoffer en wordt elke dag geleegd. 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet