Typisch Italiaans: maak eens een salami van chocolade!

Dit heb je nodig
- 3 eierdooiers
- 125 gram poedersuiker
- 60 gram zachte boter
- 150 gram droge koekjes (bijvoorbeeld Petit Beurre)
- 60 gram cacao
- 1 sinaasappel
- plastic folie en/of bakpapier
Aan de slag
Meng de poedersuiker, eierdooiers en boter

Dit doe je het best met een garde of een lepel. Je mag geen stukjes boter meer zien in je beslag.
Voeg de cacao en een eetlepel sinaasappelsap toe

Breek de koekjes in kleine stukjes

Je kan dit met je handen doen, met een stamper en vijzel of met een pureestamper. Je kan de koekjes ook in een plastic zakje doen en dan kleiner kloppen met een deegrol of je handen.
Meng de koekjes onder het beslag

Rol een stuk plastic folie uit

Verspreid het beslag in een lange sliert op de folie. Rol het beslag op tot een échte worst. Draai de eindjes van de folie goed dicht. Je kan eventueel een koordje rond je worst draaien, zodat je chocolade salami nog meer op een echte salami lijkt.
Laat de chocolade salami enkele uren tot een hele nacht in de koelkast liggen

Werk af met wat poedersuiker. Snijd een schelleke van je chocolade salami en smullen maar! Je kan, naast koekjes, nog heel wat andere ingrediënten toevoegen aan je worst: nootjes, gedroogd fruit, een ander soort koekje... Experimenteer er maar op los!