Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Frituur de Wereld

Typisch Maltees gerechtje: stoofpotje van octopus!

za 26 jul. - 9:36

Een typisch gerecht uit Malta, met inktvis en tomatensaus. Proeven maar!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 800 gram octopus
  • 2 lepels olijfolie
  • 8 olijven
  • verse munt
  • viskruiden
  • 50 gram rozijntjes
  • 50 gram ongezouten notenmix
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn (+ extra wijn om ev. aan te lengen)
  • Citroen
  • 250 gram erwtjes
  • peper en zout


BEREIDING

  • Maakt de inktvis schoon en snij hem in kleine stukken. Laat hem een halfuur koken in gezouten water, giet het water vervolgens weg.
  • Bak ajuin en look aan in de olijfolie, voeg tomatenpuree toe en laat sudderen. Leng aan met rode wijn.
  • Voeg de inktvis toe, verse munt, en ook het sap van 1 citroen. Breng alles op smaak met viskruiden en peper.
  • Laat alles gedurende een uurtje sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig en voeg af en toe een scheutje rode wijn toe, om het geheel sappig te houden en ervoor te zorgen dat het eten niet uitdroogt.
  • Na ongeveer 45 minuten voeg je de rozijntjes, de notenmix, de erwtjes (en eventueel wat olijven) toe.
  • Het stoofpotje is lekker met rijst en/of pasta.

Smakelijk !

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet