Frituur de Wereld
Typisch Maltees gerechtje: stoofpotje van octopus!
za 26 jul. - 9:36
Een typisch gerecht uit Malta, met inktvis en tomatensaus. Proeven maar!

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 800 gram octopus
- 2 lepels olijfolie
- 8 olijven
- verse munt
- viskruiden
- 50 gram rozijntjes
- 50 gram ongezouten notenmix
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 ml rode wijn (+ extra wijn om ev. aan te lengen)
- Citroen
- 250 gram erwtjes
- peper en zout
BEREIDING
- Maakt de inktvis schoon en snij hem in kleine stukken. Laat hem een halfuur koken in gezouten water, giet het water vervolgens weg.
- Bak ajuin en look aan in de olijfolie, voeg tomatenpuree toe en laat sudderen. Leng aan met rode wijn.
- Voeg de inktvis toe, verse munt, en ook het sap van 1 citroen. Breng alles op smaak met viskruiden en peper.
- Laat alles gedurende een uurtje sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig en voeg af en toe een scheutje rode wijn toe, om het geheel sappig te houden en ervoor te zorgen dat het eten niet uitdroogt.
- Na ongeveer 45 minuten voeg je de rozijntjes, de notenmix, de erwtjes (en eventueel wat olijven) toe.
- Het stoofpotje is lekker met rijst en/of pasta.
Smakelijk !