Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

UITTIP: Proef van de lekkernijen van de Open Bakker in Herent

ma 25 sep. - 0:00

Op 1 oktober is het Open Bedrijvendag. Die dag rolt ook de Open Bakker in Herent de rode loper uit. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen en ontdekken dat de Open Bakker meer is dan een gewone bakkerij.
Mehran quiches

In 2010 kreeg de zoon van Annemie een ongeval waardoor hij acht weken in coma lag. Het was moeilijk om de draad opnieuw op te pikken en dus startte Annemie met haar project. In OTL, Open Therapeuticum Leuven, worden workshops en activiteiten georganiseerd voor mensen die bijvoorbeeld een verkeersongeval hebben gehad. Ook de bakkerij hoort daarbij.

"In het begin werkten we vooral met verkeersslachtoffers, maar nu komen er ook jongeren met andere problematieken. Zij zoeken hun weg in de maatschappij en wij proberen hen daarbij te helpen. Een heel belangrijk luik is natuurlijk de weg naar werk toe en dat doen we via de bakkerij. Daar krijgen ze de kans om die eerste werkervaring uit te testen", aldus Annemie.

Pieter komt al enkele jaren in het centrum en voelde zich er meteen thuis: "Toen ik hier kwam, wist ik meteen dat dit was wat ik moest hebben. De sfeer is hier echt zalig. Als ik in de bakkerij sta, maken we vanalles zoals brownies en wafels. Onze wafels waren trouwens een groot succes, want ze waren al in één week tijd op."

Ook Felice werkt in de bakkerij. Zij is jobstudente en heeft een ondersteunende rol: "Ik studeer sociaal werk. Het is dus fascinerend om met mijn eigen doelgroep te werken. Ik leer veel bij."

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet