Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

Urbanus stopt met strips: "Er kruipt alsmaar meer en meer werk in en het is mooi geweest"

di 17 mei - 9:40

Willy Linthout en Urbanus stoppen na meer dan 40 jaar met de succesvolle Urbanus-stripreeks.

Einde van een tijdperk

Het was een kinderdroom van Urbanus om ooit strips te gaan maken. In 1983 werd het eerste album van de reeks ‘Het Frietkotmysterie’ uitgebracht. Tekenaar van de reeks, Willy Linthout, bedacht de reeks en maakte de eerste strip zelf. Vanaf het tweede avontuur bedachten Urbanus en Willy samen de scenario’s.

“De stripreeks is iets van ons twee. Een tijdje geleden hebben we besloten dat we ermee zouden stoppen. Er kruipt alsmaar meer en meer werk in en het is mooi geweest”, vertelt Urbanus. De reeks is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot de langst lopende en meest succesrijke vedettenstrip in Vlaanderen, die ook in Nederland goed verkoopt.

Het laatste avontuur

In oktober komt het 200ste album er aan met als titel ‘Het laatste avontuur’. Maar toch is dat niet het allerlaatste avontuur. “We wilden niet te veel binnen de lijntjes kleuren. In de stripreeks mochten we van God 200 verhalen maken. Daar hebben we ons aan gehouden. In één van de stripverhalen zit Urbanus in een kleerkast en komt hij pas bij het einde uit de kast. Dus Urbanus heeft dat avontuur niet kunnen beleven. Zo hebben we God kunnen overtuigen om 201 strips te maken.”

Vooruitzichten

Wat Urbanus nu gaat doen? "Genieten van de extra vrije tijd!" Fans van Urbanus moeten niet treuren, want hij blijft optreden.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet