Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Vanaf nu ook 'Fietsen door de Bomen' in Hechtel-Eksel

vr 14 jun. - 9:54

Limburg heeft er een toeristische trekpleister bij: een fiets- en wandelpad tussen de kruinen van de bomen in Hechtel-Eksel. Het pad slingert in twee grote cirkels door het Pijnven, tot op een hoogte van 10 meter.
© foto: Radio 2

Het nieuwe fietspad lijkt op een opgerolde tuinslang die zich kronkelt tussen de kruinen van de bomen in het natuurgebied Pijnven, in Bosland. "Het is fantastisch om de lichte helling op te fietsen, tot in de kruinen van de bomen", vertelt Jan Van Praet van Toerisme Vlaanderen. "Fietsen door de Bomen, Fietsen door het Water, ... dit zal Limburg en Vlaanderen op het vlak van fietsen internationaal nog meer op de kaart zetten." En na de klim volgt de afdaling. "Zalig, met de wind in de haren, genieten van de natuur en het zonnetje vandaag. Dit is een topper", besluit hij.

 

(lees verder onder de foto)

Vogelperspectief

“We willen een interactie uitlokken met de natuur”, zegt  gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens. “Dankzij het fietspad kan dat landschap in Bosland beter geproefd en gevoeld worden. De impact op de natuur is beperkt gebleven", vindt Philtjens. “Het pad hangt aan 449 stalen palen, zo is de natuur niet beschadigd. Dus de ecologische voetafdruk is minimaal.”  De leerlingen van gemeentelijke basisschool in Eksel zijn alvast enthousiast. “Met de wind die je hier voelt, lijkt het alsof we zweven”, vertelt Nina. “We zijn net dieren die overal kunnen kijken.”

Bosland op de kaart

Drie jaar geleden opende de provincie ook al Fietsen door het Water in Bokrijk. Zo'n 600.000 mensen hebben daar al gefietst of gewandeld. Jan Dalemans, de burgemeester van Hechtel-Eksel, hoopt met Fietsen door de Bomen op eenzelfde effect in Bosland. "Ik vind dit pad persoonlijk nog mooier dan Fietsen door het Water, dus ik denk dat dit nog meer toeristen zal lokken. En dat is natuurlijk ook een goede zaak voor Bosland."

Nog meer plannen

De provincie wil in de toekomst nog meer beleving op het fietsroutenetwerk . Zo zijn er plannen voor een fietspad onder de grond, door de mergelgroeven in Riemst. En in Maasmechelen start binnenkort de aanleg van een grote fietsbrug, dwars door de heide

 
Kijk ook naar de 360°-video met Daan Masset.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet