Veel water tijdens Jeneverfeesten in Hasselt
zo 20 okt. - 1:35
Enkele studenten proberen hun leeg jeneverglas nog even te vullen met wat regenwater. Aan de rand van een tent vangen ze wat regendruppels op. "Ach, de sfeer zit erin. En wat regen kan heus geen kwaad", zeggen ze. Bij slagerij Geerts op de Zuivelmarkt laten ze het niet aan hun hart komen. "We verkopen wat worstenbroodjes, maar als die op zijn stoppen we ermee", zucht Thierry Geerts. "We zullen zien hoe het loopt vandaag, we hopen op een droog moment."
lees verder onder de foto's
Nieuwe jenever
In het Jenevermuseum pronkt een nieuw soort jenever op de toonbank. Leerling stoker Steven Reekmans: "De jenever heeft acht jaar op het vat gelegen. De aroma's van het hout zitten erin. Engelengeduld moet je hebben om zo'n jenever te maken." Maar het weer is voor de stokers geen spelbreker. "We kijken ernaar uit", zegt meester stoker Jan Kempeneers. "Dit zijn dagen waar wij naar uitkijken omdat we van veel mensen nu feedback krijgen."
lees verder onder de foto's
Ambiance
In het begijnhof staat een culinair dorp waar bezoekers een hapje kunnen eten. Mia en Annie genieten er van een schoteltje pasta, terwijl ze met hun voeten in de modder staan. "Het is echt wel heel nat vandaag en er is niet zo heel veel volk", smakt Mia. "Ja, gisteren was het veel drukker, toen was er net iets meer ambiance. Maar ja, zo'n jeneverke zal wel iets aan de sfeer doen", lacht Annie. "Gezondheid!"