Veldslasoep met spek
ma 25 feb. - 3:00
Een nieuwe week zetten we in met soep én spek!

Een nieuwe week zetten we in met soep én spek!
Ingrediënten:
- 150 g veldsla
- 2 aardappelen
- 1 ui
- 2 room
- 2 eetlepel boter
- 2 blokjes kippenbouillon
- peper en zout
Voor het garnituur:
- 50 g gerookte spekreepjes
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Snipper de ui fijn.
- Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de spekreepjes 1 à 2 min. zonder vetstof. Verdeel alles over een bakplaat en zet 15 à 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, tot alles goed droog is.
- Doe het spek in een maatbeker en mix alles fijn.
- Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig.
- Voeg de aardappelblokjes toe, 1l water en de bouillonblokjes. Laat 20 min. koken.
- Voeg de veldsla toe en laat nog 5 min. koken.
- Mix de soep glad. Kruid met peper en zout en roer er de room onder.
- Dien onmiddellijk op in diepe borden of kommetjes en bestrooi met de crumble van spek.